ReFashanda 2024

05.04.2024-06.04.2024

09:00

Černá louka Ostrava



Popis akce ReFashanda 2024

Iniciátoremfestivalu udržitelné módy ReFashion je společnost Černá louka. Od roku 2022 se do festivalu mohou zapojit organizace, spolky i jednotlivci, kteří pořádají workshopy, besedy, výstavy či swapy. Podmínkou je téma udržitelnosti, recyklace či upcyklace.

V roce 2024 ReFashion odstartujepátek 5. dubnaprávě na výstavišti Černá louka, a to dvoudenní akcí ReFashanda. Zde se představí udržitelná móda, oděvní i bytové doplňky, nebudou chybět workshopy, kreativní dílny, besedy či přednášky. Součástí bude také módní přehlídka.

Ve spolupráci se SŠ uměleckých řemesel Ostrava proběhne na ReFashandě v pátek 5. dubna projektové dopoledne pro žáky 2. stupně ZŠ a nižšího stupně SŠ. Jeho součástí bude také k vidění film „Co se nenosí“, který bude promítán v rámci vzdělávacího programu Jeden svět na školách od organizace Člověk v tísni. Po oba dny se návštěvníci mohou těšit na zónu věnující se řemeslům a tradici v čele s oblíbeným Centrem tradičních technologií Příbor.

Páteční program vyvrcholí komponovaným programem „O udržitelné módě“. Atraktivní formát povídání, módní přehlídky i ukázek praktického tvoření přímo na pódiu. S ostravskou módní návrhářkou Marcelou Vymyslickou si bude povídat i tvořit kreativní ředitel FA FASHIONABLE a stylista Luděk Šmehlík.

Nabitý program čeká návštěvníky v sobotu 6. dubna. Pepa Libický, kterého znají diváci kutilského pořádá na TV Prima, vyráží druhým rokem na ReuseROADSHOW. A jako první zastávku zvolil právě ReFashandu!
Od 10 do 18 hodin tento známý propagátor udržitelného životního stylu a inovativního používání technologií přizve hosty, kteří návštěvníky inspirují a přinesou jim také praktické ukázky reuse-reduce-recycle hodnot. Spolu s ReuseROADSHOW na cesty vyráží také Reuse dny pořádané Reuse federací nábytkových bank a reuse center. Demonstrované techniky a postupy si návštěvníci mohou vyzkoušet, zapojit se a přidat ruku k dílu. Mezi hosty Pepy Libického bude například Lucia Garcia, která se postará o renovaci nábytku, Michal Plundra, který poradí jak na přírodní zahradu, nebo Kateřina Brožová, která předvede ekologicky šetrný úklid.

ReFashandu tvoří také zajímaví prodejci, kteří se věnují právě udržitelnému stylu. Tvoří z ekologických a bio materiálů, vyrábí vlastní autorskou tvorbu, jsou ohleduplní k naší planetě a maximálně lokální. Díky těmto nadšencům zakoupí návštěvníci oblečení, šperky, látky, vintage a second hand kousky, bytové doplňky, kabelky nebo kosmetiku.

Vstup na ReFashandu je zdarma. Otevírací doba je v pátek i v sobotu 5. a 6. dubna vždy od 9 do 18 hodin. Bližší informace jsou dostupné na webu, Facebookunebo Instagramu.



Cena:zdarma


PRODEJ VSTUPENEK ReFashanda 2024 -Černá louka Ostrava





veronika.brichackova@cerna-louka.cz
http://www.refashion.cz

ReFashanda 2024 -Černá louka Ostrava

Zaslat odkaz na kulturní akci ReFashanda 2024 -Černá louka Ostrava na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA