Koncert: Bratři Orffové - Ostrava

18.04.2024

Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava



Popis akce Koncert: Bratři Orffové - Ostrava

Bratři Orffové se na scéně pohybují od roku 2002, název je odkazem nejen k folkovému klišé “bratrství”, ale také k tvorbě průkopníkům využití syntezátorů v Československu, bratrům Ormům i k tzv. orffovým hudebním nástrojům. Kapela si prošla personálními obměnami, současnou sestavu tvoří kytarista a zpěvák Ivan Gajdoš, kytarista Lukáš Novotný, trumpetista Libor Martiník, bubeník Petr Odstrčil, basák Břetislav Koláček a klávesista a hráč na syntezátory Zdeněk Henych.

Jak říká Dominik Zezula z post-hudba: 

„Stěží byste hledali v Čechách kapelu, která ve svém žánru tak přirozeně atakuje světovou úroveň a zároveň se tak ostentativně brání vystrčit nos za hranice; Orffové působí dojmem, že je jim příliš velká i Praha, a jejich estetika zůstává pevně zapuštěna v domovském Krnově. Serža Vantóš, hrdina jejich skladeb, je klasickým příkladem maloměšťáka – jednak má k okolnímu světu, kterému nerozumí, přirozenou nedůvěru, jednak se vypořádává s životními situacemi tak, že je zasazuje do svého dobře známého kontextu,“ 
- rok2014 pro Aktualne.cz



Cena:150 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Koncert: Bratři Orffové - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava

KOUPIT VSTUPENKY





Koncert: Bratři Orffové - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava

Zaslat odkaz na kulturní akci Koncert: Bratři Orffové - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA