Bastille- koncert Praha

23.11.2022

Malá sportovní hala Praha 7 Výstaviště Praha-Holešovice, Praha 7 17000



Popis akce Bastille- koncert Praha

BASTILLE
 
Napříč minulou dekádou čtveřice Bastille formovala svůj unikátní popový zvuk – bohatý, melancholický, maskující bezútěšnou realitu – jen málokteré britské formaci se podařilo se spojit s posluchači po celém světě tak jako se to povedlo uskupení kolem frontmana Dana Smitha. Na úspěch singlů jako Pompeii nebo Happier (ft. Marshmello) teď navazují svou doposud nejambicióznější koncepční nahrávkou Give Me The Future tematizující technologické možnosti budoucnosti i odvrácenou stranu života online.
 
V Malé sportovní hale se Bastille představí 23. listopadu 2022. Vstupenky budou v prodeji od 25. února.
 
„Zákeřné technologické korporace. Mizející hranice mezi reálným a virtuálním světem. Perfektní A.I. partneři. Stačí se připojit a prožít potěšení a nekonečné množství útěku od reality. Sci-fi budoucnost, ve které žijeme už dnes..“ Těmito slovy Bastille uvozují své právě vydané čtvrté album Give Me The Future. Na provokativní taneční nahrávce oceňují možnosti budoucnosti, stejně tak poukazují na její dystopické varianty.
 
Album vzniklo během karantény a sám Smith práci na něm komentuje následovně: „Právě tohle podivné období, kdy byli všichni přilepení ke svým monitorům, mě k tomuhle tématu inspirovalo. Najednou bylo i pro mě těžké rozeznat co je a už není reálné. Nacházíme se v éře, kdy je jednoduché cokoliv padělat. Fake news jsou všude kolem nás a světoví lídři nám lžou v přímém přenosu.. Na druhé straně si každý můžeme vybrat, kým být, jak vypadat. Vymazat svojí minulost a chovat se podle toho nebylo nikdy jednodušší.“
 
Future Inc, fiktivní, ale povědomý technologický gigant přišel na trh s aplikací Futurescape, díky které mohou její uživatelé žít ve vlastních světech. Tento koncept Bastille představují i v prvních dvou klipech Distorted Light Beam a Thelma + Louise. Vedle samotného Smitha ve videích hraje i herečka Remmie Milner známá z britské série Save Me. „Většina technických společností přijde s dobrou myšlenkou, ale po nějaké době se situace otočí.. Jaké jsou pravé záměry Future Inc. se proto dozvíme až ve druhé části desky,“ láká Dan Smith.
 
Bastille vznikli v roce 2011. Jejich debutové album Bad Blood s hitem Pompeii a milionem prodejů se hned stalo nejprodávanějším digitálním albem Británie toho roku. Úspěch stvrdili na předávání cen Brit Awards, ze kterých si odnesli ocenění pro mladé britské umělce. V roce 2017 získali také ocenění za nejlepší britskou kapelu. Stejně tak si Bastille vysloužili dvě nominace na Grammy. Jejich skladba Happier (ft. Marshmello) je v současnosti 37. nejstreamovanější skladbou na platformě Spotify vůbec.


Koncert Bastille v listopadu 2022 v Praze



Cena:990 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Bastille- koncert Praha -Malá sportovní hala Praha 7 Výstaviště Praha-Holešovice, Praha 7 17000






Zaslat odkaz na kulturní akci Bastille- koncert Praha -Malá sportovní hala Praha 7 Výstaviště Praha-Holešovice, Praha 7 17000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA