Ty Syčáci / Kazachstán / Jakub Tichý- koncert v Ostravě

12.11.2021

Rock Hill music club, 28 října 258296, Ostrava



Popis akce Ty Syčáci / Kazachstán / Jakub Tichý- koncert v Ostravě

Ty Syčáci 
alternative-world music / Brno

Kapela Ty Syčáci vznikla v roce 2000 z iniciativy Petra Váši, jedné z nejpozoruhodnějších postav české alternativní scény. Váša je výjimečný zpěvák, textař, performer a experimentátor, jediný český muzikant schopný hrát doslova celým tělem (on sám tento styl, který jej proslavil už při sólovém vystupování, nazývá „fyzické básnictví“). Jeho spoluhráči v kapele Ty Syčáci jsou kytarista Petr Zavadil a baskytarista Tomáš Fröhlich (ex Pluto). Kapela plní české kluby už osmým rokem. Nad hudebním zařazením Těch Syčáků si lámala hlavu řada kritiků: jejich styl se jakémukoli škatulkování vzpírá. Rámcově se dá říci, že zahrnuje prvky rocku, jazzu, moravského folklóru a world music. Možná právě díky této nezařaditelnosti představuje publikum Syčáků doslova průřez mezi generacemi – od středoškoláků po zasloužilé milovníky klasického kytarového rocku.

Kazachstán
progressive-art rock 
Ostrava, Frýdek - Místek, Praha
https://bandzone.cz/kazachstan

Skupina vznikla v roce 2003, prošla však mnoha změnami v obsazení a do současné podoby vykrystalizovala v roce 2016. Styl kapely je dán nástrojovým obsazením, hlavně kombinací akustické a elektrické kytary a píšťal nejrůznějšího druhu. Cílem jsou delší rockové skladby s instrumentálními plochami. Autorem hudby je Robert Hejduk a textově kapela čerpá především z básní beskydského autora Jaroslava Žily, který s kapelou občasně spolupracoval i na koncertech, kde hudbu prokládal autorským čtením.

Jakub Tichý
folk-punk / Frýdek-Místek
https://bandzone.cz/jakubtichy
Hraju divnou hudbu s divnými texty. Vystupuji s divnými lidmi. Točím divné desky a divné klipy. Jsem z Frýdku-Místku. Dělám to od roku 2008.



Koncert Ty Syčáci v listopadu 2021 v Ostravě



Cena:250 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Ty Syčáci / Kazachstán / Jakub Tichý- koncert v Ostravě -Rock Hill music club, 28 října 258296, Ostrava

KOUPIT VSTUPENKY






Zaslat odkaz na kulturní akci Ty Syčáci / Kazachstán / Jakub Tichý- koncert v Ostravě -Rock Hill music club, 28 října 258296, Ostrava na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA